Kitivo cha Enneagram na Wakufunzi

Integrative Faculty är en samling internationellt erkända Enneagram-experter. De tillhandahåller professionella utbildningar i Enneagram för coacher och organisationsutvecklare, samt ackreditering och iEQ9-produkter världen över.

Dirk Cloete Dirk Cloete
Grundare och VD

Dirk Cloete är grundaren av Integrative Enneagram Solutions, en global leverantör av lösningar för organisationsutveckling och coaching. Han har förenat sin passion för Enneagrammet med en djupgående kunskap om mjukvaruteknik för att revolutionera sättet vi utvecklar människor och för att återinföra det unika och mänskliga i organisationer. Dirk har utbildat sig direkt under Claudio Naranjo (4 år, SAT 1,2,3,4 Balzac, 27 undertyper), Ginger Lapid-Bogda, Beatrice Chestnut, Jerry Wagner, Uranio Paes, Wendy Apple, David Daniels, Russ Hudson, Claus Roager samt studerat positiv psykologi med Kathleen Stinnett. Hans passion är att sammanföra människor för att dela och lära, och 2014, 2016 och 2019 tog han initiativ till, organiserade och var värd för de internationella Enneagram-konferenserna som lockade över 200 deltagare och föreläsare från hela världen. Dirk har suttit i styrelsen för International Enneagram Association och föreläst vid flera IEA Enneagram-konferenser. Han är medlem i Enneagram in Business Network.

Renate Landman Renate Landman
Kapstaden - Sydafrika

Renate är konsult, facilitator, inspirerande talare och executive coach. Hon leder en mängd olika insatser inom organisationsutveckling, däribland ledarskapsutveckling, teameffektivitet, kommunikationsfärdigheter, personlig utveckling och strategi. Hon undervisar även i teamutveckling och faciliteringsförmåga. Som huvudtränare för flera internationella program utbildar Renate facilitatorer i länder som Storbritannien, övriga Europa och Australien. I sitt veckovisa radioprogram "A Planet Called Work" tar hon upp arbetsrelaterade frågor och ämnen.

Sean Smith Sean Smith
Direktör och ägare

Sean är expert på att omvandla konsumentpsykologi, kundbeteende och trender till konkreta affärsstrategier. Han har en examen i industriell psykologi och marknadsföring, studerade vid London Business School innan han tog sin MBA vid The Graduate School of Business. Hans erfarenhet från näringslivet inkluderar att leda team som levererade marknadsundersökningar, kundinsikter, big data-analys, prediktiv datamodellering samt tolkning och prioritering av möjligheter för affärsstrategi. Sean har arbetat på två av världens största multinationella företag. Känd som en engagerad presentatör, underhållare och historieberättare har Sean utbildat över 3000 studenter (inklusive MBA-studenter) i kundcentrering. Sedan han började studera Enneagrammet 2010 är det nu kärnan i hans arbete. Sean hittar ständigt nya sätt att integrera Enneagrammet i affärsstrategi och varumärkesarkitektur. Han anslöt sig till Integrative Faculty 2016.

Michelle Bennetts Michelle Bennetts
Johannesburg - Sydafrika

Michelle är utbildad inom Enneagrammet och coachar ledare världen över. Hon erbjuder skräddarsydda föreläsningar, workshops och transformativa insatser som ger ett insiktsfullt och praktiskt tillvägagångssätt för att lyfta individen samtidigt som det inspirerar till välmående och produktivitet på företaget. Med 18 års erfarenhet av utbildning och facilitering är Michelle en mycket skicklig facilitator, talare, ledarskapsutvecklingscoach och Enneagram-specialist. Som tidigare scenartist har hon en naturlig förmåga att fängsla och engagera sin publik, vilket gör henne till en eftertraktad utbildare och talare inom både näringslivet och utbildningssektorn.

Karl Hebenstreit Karl Hebenstreit
San Francisco - USA

Karl, Ph.D., PHR, ACC har över tjugo års expertis inom HR och organisationsutveckling. Han är författare till Enneagram-boken "The How and Why: Taking care of Business with the Enneagram". Hans klienter sträcker sig från enskilda medarbetare till ledningsgrupper som coachas i mellanmänsklig effektivitet/EQ, strategiskt tänkande, professionell utveckling, teambuilding och integrering av nya ledarroller. Karl har en doktorsexamen i organisationspsykologi från California School of Professional Psychology, en magisterexamen i Human Resource Management från Rutgers Graduate School of Management and Labor Relations, en kandidatexamen i psykologi, franska och statsvetenskap från Rutgers College, samt en ICF-coachcertifiering från Fielding Graduate University.

Diane Ring Diane Ring
Austin, Texas - USA

Diane är en erfaren Enneagram-utövare som har coachat och utbildat hundratals chefer, företagsledare och team med hjälp av IEQ. Med över 20 års omfattande erfarenhet av executive coaching driver hon ett eget företag för ledarskapsutveckling i Austin, Texas. Hennes imponerande klientlista inkluderar allt från chefer och tekniska experter i små privata företag till ledare i globala börsnoterade Fortune 1000-företag. Diane har genomgått omfattande Enneagram-utbildningar vid Enneagram Institute och med välkända Enneagram-profiler som Beatrice Chestnut och Uranio Paes sedan 2002. Hon är en ackrediterad IEA-professionell, certifierad inom NeuroLeadership och håller för närvarande på att slutföra Leadership Maturity Framework Coaching Certification. Klienter uppskattar genomgående Dianes utvecklingsmetodik som bygger på en djup förståelse för underliggande drivkrafter och beteendefokuserad förändring, samt hennes inspirerande och empatiska stöd som ger konkreta resultat.

Susanne Povelsen Susanne Povelsen
Köpenhamn - Danmark

Susanne är en certifierad coach, Enneagram-tränare, psykoterapeut, NLP-mästare, diplomerad PREP-lärare (Preventional Relationship Enhancement Program) och Couple Check-up-handledare. Hon har över 20 års erfarenhet av Enneagrammet och 25 års erfarenhet av personligt utvecklingsarbete. Susanne är författare till böckerna "Enneagrammet" och "Enneagrammet - i korthet" (på danska) och var styrelseledamot i IEA Global Board 2010-2014 med ansvar för internationella frågor, samarbetspartners och ackreditering. Hon har utbildat sig vid The Enneagram Institute Riso and Hudson, Enneagram Exploration och Integrative Enneagram Solution. Dessutom har Susanne tränat med bland andra Tom Condon, Uranio Paes, Beatrice Chestnut och Michael Goldberg.

Natacha Ciezkowski Natacha Ciezkowski
Bryssel - Belgien

Natacha är en passionerad professionellt certifierad coach (ICF) med utbildning inom Enneagrammet, NLP, systemtänkande och många andra områden som identitets- och ledarskapscoaching. Hennes mål är att vägleda och inspirera klienter att steg för steg återupptäcka sin sanna kärna och på så sätt frigöra sin fulla potential. Natacha tror att ju fler sidor människor visar upp av sitt unika jag, desto bättre kan de utvecklas på sin personliga och professionella resa genom livet. Hon inledde sin karriär inom forskning, både som doktorand och inom media, för att sedan fortsätta som kommunikationsstrateg och copywriter i reklamvärlden. Med över 20 års erfarenhet som kreativ skribent inom övertygande kommunikation och entreprenörskap är Natacha en riktig kreativitets-, inspirations- och motivationsbooster. Hon utvecklar gärna skräddarsydda verktyg för personlig utveckling baserade på Enneagrammet.

Vicki Shaw Vicki Shaw
Kapstaden - Sydafrika

Vicki har över 18 års erfarenhet från företagsvärlden med höjdpunkter som VD för dynamiska startupföretag, däribland HBD Venture Capital, Shuttleworth Foundation och Center for Conscious Leadership. Idag är hon delägare i Lifecycles Personal Development, ett företag specialiserat på ledarskapsutveckling. Vicki coachar och handleder individer, team och ledningsgrupper. Med sin gedigna förståelse för strategi och organisationsdynamik bidrar hon med värdefulla insikter i sina coachingrelationer med chefer och ledare. Hon har även stor erfarenhet av att vara mentor för team inom alla operativa discipliner. Vicki har en kandidatexamen i tillämpad psykologi, en marknadsföringsexamen från IMM och en MBA från University of Hull i Storbritannien. Hon har genomgått CTI Co-Active Coaching-utbildningen och är medlem i International Coaching Federation.

Yuliya Schamrel Yuliya Schamrel
Auckland - Nya Zeeland

Yuliya är en utbildad Enneagram-coach och praktiker med gedigen erfarenhet av att använda Enneagram för ledare inom försäljning, marknadsföring, HR och finans. Hennes arbete har lett till bestående resultat i form av varaktig förändring och förbättrade prestationer. Som transformativ coach och visuell facilitator använder hon Enneagram, både implicit och explicit, i sin individuella coaching och workshops om teamdynamik. Yuliya har arbetat med Enneagram i Sydafrika, Nya Zeeland, Australien och Ryssland och har bevittnat personlig utveckling och transformativ förändring hos både team och individer.

Hayden Lee Hayden Lee
Los Angeles - USA

Hayden Lee, MCC, är en erfaren coach inom personlig utveckling och ledarskap. Han är grundare av Hayden Lee Coaching International och medgrundare av Master Mind Institute. Hayden har utsetts till en av de "20 bästa livscoacherna i Los Angeles" under 2018, 2019 och 2020 av Expertise.com. Han arbetar med högpresterande, motiverade och engagerade chefer, ledare, entreprenörer och yrkesverksamma som är redo att göra nödvändiga förändringar för att uppnå exponentiell tillväxt i både sitt privat- och yrkesliv. När Hayden coachar ledare från Fortune 500- och Forbes 500-företag använder han iEQ9 för att fördjupa medvetenheten, vilket leder till drastiskt förbättrad kommunikation och produktivitet på teamnivå och lägger grunden för organisatorisk transformation. Hayden har utbildat och mentorerat hundratals coacher över hela världen.

Lee Freemantle Lee Freemantle
Kapstaden - Sydafrika

Lee har över 26 års erfarenhet som konsult, coach och facilitator. Hon är en certifierad Enneagram-praktiker och global utbildare med en magisterexamen i arbetspsykologi, en avancerad kvalifikation i att leda genom relationer och är en certifierad CTI Co-Active Coaching (UK) coach. Lees expertis ligger i att arbeta med högre chefer och grupper för att utveckla deras förmåga till insikt, val och handling kring deras mest utmanande frågor. Målet är att möjliggöra mer medvetna val, samordnade åtgärder och hållbara affärsresultat. Lee har omfattande erfarenhet av coaching på VD- och högre ledningsnivå. För närvarande arbetar hon även med tonåringar för att hjälpa dem upptäcka sina individuella ledarskapsstilar och utforska relevanta karriärval.

Kathleen Stinnett Kathleen Stinnett
Santa Barbara - USA

Kathleen har över 20 års erfarenhet av att hjälpa individer och team att förbättra prestanda, engagemang och resultat. Som erfaren coach, konsult och facilitator har hon coachat ledare och hållit workshops för tusentals personer på alla nivåer i organisationer, både i USA och internationellt. Hon beskrivs ofta som en "coachernas coach" och klienter upplever henne som en energisk, positiv kraft och förebild. Kathleen grundade FutureLaunch, ett företag som erbjuder utbildning, konsultation och coaching till organisationer och individer. Hon är även medförfattare till boken The Extraordinary Coach.

Claus Roager Claus Roager
Köpenhamn - Danmark

Claus Roager Olsen har undervisat Enneagrammet för över en halv miljon människor i Danmark och runt om i världen. Han är känd för sin unika undervisningsstil som är interaktiv, lyhörd, empatisk, humoristisk, motiverande och utmanande - men alltid med stor respekt. Claus har en bakgrund inom ledarskap och försäljning och driver idag sin egen skola, Enneagramstedet, som han grundade 2012. Han arbetar främst med stora företag i Danmark och är en återkommande talare på internationella Enneagram-konferenser.

Sedan 2012 har Claus genomfört över 2700 iEQ9-rapporter för individer och team. Han är vår största klient och en hängiven Enneagram-ambassadör världen över.

Marianna Meyer Marianna Meyer
Kapstaden - Sydafrika

Marianna är en executive coach och livscoach vars passion för personlig utveckling genomsyrar och ligger till grund för hennes arbete. Hennes coachingmodell, Whole Systems Intelligence Coaching Model(r), är en syntes av det bästa från öst och väst, med kunskap från olika discipliner. Modellen utvecklades under hennes masterutbildning i coaching vid Middlesex University. Som erfaren coach med 18 års erfarenhet av coaching i både affärs- och privata sammanhang spelar Enneagrammet en central roll i Mariannas erbjudanden. Hon är även fakultetsmedlem i Integrative Enneagram Solutions ackrediteringsprocess.

Sandra Arndt Sandra Arndt
Frankfurt - Tyskland

Sandra, som är läkare i grunden, är en erfaren konsult, senior HR-proffs och executive coach (PCC) med över 20 års erfarenhet inom management consulting och ledarskapsutveckling. Hon förenar en stark internationell kvantitativ affärsbakgrund med en djup insikt i den mänskliga upplevelsen. Olika ledarskapsroller i skilda regioner och kontinenter har gett henne en genuin kulturell förståelse, efter att ha bott och arbetat i Frankfurt/Tyskland, London/Storbritannien, Riyadh/Saudiarabien och Singapore. Hennes "hjärnbaserade coaching"-metod är rotad i neurovetenskaplig forskning om det mänskliga sinnet och dess tillämpning. Med ett sokratiskt förhållningssätt, kombinerat med positiv psykologi och grunderna i ACT (Acceptance & Commitment Therapy), använder hon Enneagrammet som ett verktyg för djupare självmedvetenhet och skapar en trygg plats för personlig utveckling och transformation av ledare och team. Som en "Enneagram-ambassadör" bidrar hon med glädje till det tyska, regionala och globala nätverket av utövare.

Thomas Yaccino Thomas Yaccino
Chicago - USA

Tom är en certifierad ACC-coach, konsult, utbildare och global nätverkare med över 30 års erfarenhet av att arbeta globalt inom den humanitära och internationella bistånds- och utvecklingssektorn. Han är professionellt utbildad och har praktisk erfarenhet av: coaching och mentorskap för ledare, samhällsutvecklingsaktivister och praktiker, sociala entreprenörer och globala förändringsagenter som är dedikerade till att praktisera och främja transformativ, banbrytande förändring för det gemensamma bästa. Han har katalyserat både regionala och globala nätverk för gott bland NGO:er, folkbildare, sociala entreprenörer och samhällsorganisatörer. I sin coaching och konsultverksamhet implementerar Tom Enneagrammet med högprofilerade företags- och organisationsledare samt gräsrots- och professionella bistånds- och utvecklingspraktiker i deras personliga, yrkesmässiga och ledarskapsutveckling. Han konsulterar klienter i Latinamerika och Karibien, Afrika, USA, Mellanöstern samt Storbritannien. Han är en tvärkulturell coach och konsult som specialiserat sig på Latinamerika och Karibien. Tom talar flytande spanska och kommer att leda utbildningen i den latinamerikanska regionala kontexten.

Monika Steimle Monika Steimle
Berlin - Tyskland

Monika Steimle är en executive coach och syftesguide för ledare och organisationer som bygger och främjar syftesdrivna, människocentrerade företag och kulturer. Hon är en certifierad Enneagram-coach och hängiven utövare som har använt det integrativa Enneagrammet iEQ9 i sin coaching under det senaste decenniet. Hon är också certifierad Enneagram-utövare inom den narrativa traditionen och Enneagrammet har varit en följeslagare på hennes egen personliga utvecklingsresa i många decennier. Som den första certifierade True Purpose®-coachen i Tyskland guidar hon enskilda ledare, smågrupper och organisationer att hitta sitt högre syfte och den unika transformativa påverkan de kan ha, samt att förverkliga detta syfte i sitt liv och sina organisationer. Hennes företagsbakgrund och erfarenhet under de senaste två decennierna gör henne unikt kvalificerad att vägleda och mentora företagsledare där verklig transformation efterfrågas. Monika Steimle var en HR- och organisationsutvecklingsledare som samarbetade med företagsledare i Europa, Nordamerika och Asien-Stillahavsområdet för att bygga högpresterande ledningsteam. Hon har en omfattande erfarenhet av personalstrategi, att utveckla globala organisationer över olika kulturer och värderingsstyrda ledningsteam.

 Jim McPartlin Jim McPartlin
New York - USA

Jim McPartlin är en erfaren konsult, ledarskapscoach och en erkänd expert på att använda Enneagrammet för att förstå mellanmänskliga relationer på jobbet. Under de senaste 20 åren har Jim hållit hundratals kurser om Enneagrammet och emotionell intelligens, samt inspirerat publik världen över med sina engagerande föreläsningar och seminarier. Han jobbar aktivt som professionell coach med klienter som sträcker sig från ledningsgrupper på företag som American Express och Chanel i New York till underhållningsbranschen i Hollywood och techvärlden i Silicon Valley. Jims bok, The Enneagram at Work: Unlocking the Power of Type to Lead and Succeed, släpptes för första gången hösten 2021.

Navigering